Wednesday, April 30, 2014

اشرف غنی احمدزی برنده نشود

انتخابات جریانی است رسمی و دمکراتیک در انتخابات مردم  حق دارد تا به شکل آزاد و مستقل شرکت کند. بدون اینکه خواست یا نظر و عقیدهٔ شخص بالای مردم تحمیل گردد  هر کس می تواند آزادانه شخصی مورد نظر شان را برای مقام یا مسئولیتی با ریختن رای شان انتخاب کند. هدف اصلی از انتخابات انتفال قدرت به شکل مسالمت آمیز و دمکراتیک از شخصی به شخص دیگر.

اما درافغانستانه متاسفانه با وجود اینکه سومین انتخابات را تجربه می کنیم اما این روند همواره  با زدوبند های سیاسی
زورگویی و تقلب شماری از افراد زورمند و مامورین محلی ، افراد تجزیه طلب و بعضی از حلقات خاص که به دنبال انحصار قدرت هستند مواجه بوده و افراد و اشخاص نام برده همیشه چالش ها و مشکلات را فرارای این  پروسه خلق کردند.
در دور اول رقابت های انتخاباتی واز جریان رای دهی حرف و حدیث های زیاد در باره تقلب خیلی گسترده و سازمان دهی شده از گوشه و کنار کشور با اشکال گوناگون که به نفع تیم داکتر صاحب اشرف غنی احمدزی صورت گرفته بود گفته شد، اخبار وگزارشات زیادی پیرامون این مسئله منتشر گردید، مبنی بر تقلب  ویدیو ها ومستند های موثق به دست رسانه ها و شبکه های اجتماعی  قرار گرفت.

 در حال که کمیسیون مستقل انتخابات هم ، داد از مستقل بودن می زند، خیلی واضح نشان میدهد که هیچ استقلال و شفافیت در روند کار شان وجود ندارد و کاملاً یک طرفه و جانب دارانه و به نفع یک تیم مشخصی عمل می کند.
درحالیکه تعداد رای دهندگان هفت میلیون نفر پیش بینی شده بود، و تعداد اوراق رای دهی سیزده میلیون  برگه به چاپ رسیده بود یعنی دو برابر تعداد رای دهندگان، اما  کمیسیون مستقل انتخابات در ولایات و محلات که غیر پشتون نشین بودند و انتظار می رفت که آقای اشرف غنی احمدزی شانس کسب آرای مردم را ندارد به تعداد خیلی اندک برگه رای دهی فرستاد که حتا در خیلی از محلات تا 09:00 صبح هم روند رای گیری دوام نیاورد.

 صدها هزار نفر از حق رای دادن آشکارا محروم شدند که یکی از نمونه های بارز آن در یکی از مراکز رای دهی در غرب کابل را می توانیم مسال بزنیم. گزارشگر تلوزیون فارسی بی بی سی که رفته بود و با مسئولین  همان مرکز صحبت می کردند،  می گفتند که ما از ساعت 06:30 که شروع به کار کردیم ساعت 08:00 صبح اوراق تمام کردیم.
 در حالیکه مردم برای رای دادن در زیر باران صف کشیده بودند اما تا ساعت 04:00 بعد از ظهر ما نتوانستیم اوراق دریافت کنیم، که دگر مردم با لباس های تر تحمل انتظار در زیر باران را نداشتند که تعداد زیاد از مردم  بدون اینکه بتوانند به کاندید مورد نظر شان رای بدهند به ناچارراهیی خانه هایشان شدند.

آقای احمد زی با وجود تقلب و نقض قانون، محروم ساختن ملت را از حق رای دادن ،  و در عین حال زیر سوال بردن شفافیت کمیسیون مستقل انتخابات را، باز هم با تفاوت زیادی از کاندید رقیب خود باز ماند.
اگرچه آقای احمدزی و تیمش که بهتر خواهد بود به جای تیم « تحول وتداوم» «تقلب و تداوم » بگویم  با تخلف و تقلب انتخابات را به دور دوم کشانیدند، اما باز هم نباید انتظار برنده شدن و به دست گرفتن قدرت را داشته باشد. چون از دور اول انتخابات به اندارهٔ کافی اوضاع مستند سازی شد و گزارش های زیادی از تقلب وتخلف ثبت گردید و به همین خاطر است که در دور دوم تیم رقیب هوشیارانه عمل خواهد کرد که این خود امکان برنده شدن جناب اشرف غنی را به حد آکثر می رساند.

دگر اینکه آقای احمدزی محبوبیت و مشروعیت احزاب سیاسی و روشنفکران که مربوط قوم غیرپشتون هم می شوند که واقعاً خواستار یک تحول اساسی و بنیادی در افغانستان هستند، و به دور از کدام گرایش های قومی و زبانی آمدند و از این تیم حمایت کردند را در نزد افکار عمومی زیر سوال برد. البته احزاب و نهاد ها وقتی حمایت شان را از آقای احمد زی اعلان کردند که اسم از جنرال طاقت و کسی مثل اسماعیل یون در «ترکیب تیم تداوم و تحول» وجود نداشت. خیلی ها بعد از اینکه دو جناب نام برده شامل این تیم گردند سلب حمایت شانرا از آقای اشرف غنی اعلان کردند.

صحبت ها،  و میزگرد های که در تلویزیون ها در باره انتخابات دایر می گردد و بررسی های که در باره تیم ها و کاندیدها صورت می گیرد، صاحب نظران و آگاهان امور سیاسی تیم اشرف غنی احمدزی را یک تیم خطر ناک و نامتجانس خطاب می کنند و می گویند که خدا نکند که پای این تیم به ارگ ریاست جمهوری برسد وگرنه عاقبت جبران ناپذیر در پی خواهد داشت.



No comments: